lauantai 2. toukokuuta 2020

Ninksu

Nimi: Formosus Ningor "Ninksu"
Valmistaja/malli: Breyer; G2 Warmblood. Itse malli oli maalaussetistä, jollaisia Breyer myy.
Nykyään: Punaruunikko puoliveriori.
Kustomoija, ajankohta: Kave, 2018. Maalina maapigmenttijauheet ja akryylit, lakkana fiksatiivi.
Koko/mittakaava: Stablemate.
Sukupuoli: Ori.
Rotu: Puoliverinen.
Väri: Punaruunikko. Naamassa vähän epämääräinen laukki ja otj särkynyt vuohissukka.
Muuta: Tämä oripoika tuli minulle osana tradepakettia, jonka sain Kavelta. Mukana oli myös Pallero. Kyseessä ovat kokoelmani ensimmäiset hevoset, jotka ovat jonkun muun kuin itseni maalaamia/kustomoimia.

Kave tuli taannoin bloganneeksi Ninksusta sen valmistuttua.

Ninksu aloitti elämänsä sellaisena valkoisena maalaussettiheppana, jollaisia Breyer myy, eli tämä ei teknisesti ottaen ole varsinainen repaint. Olen itsekin noita maalaussettejä katsellut, ja voi olla että tulen joskus niitä ostamaan... Olisi mielenkiintoista kokeilla miten itse tulen juttuun noin pienen skaalan kanssa, kun keskimäärin koen esimerkiksi traditionalien olevan paljon Schleichejä työläämpiä maalata.














Mitä maaliin tulee, tämä on maalattu pääasiassa pigmenttijauheilla, mitkä on kiinnitetty fiksatiivilla. Jouhet, valkoiset merkit, silmät ja kaviot on maalattu akryyleillä. Selvästi näkee sen, että pigmentit ovat Kaven juttu. Akryylien käytössä on vielä treenattavaa, se on selvää - mutta mietin itse, että jos meikäläinen saa pidättää hengitystä Schleichien silmiä maalatessaan, niin ei ole lainkaan ihme että sivellin vähän lipsuu jonkun stablematenkin kanssa. Näiden naamat ovat aivan todella pieniä! Ei tämä mitään helppoa touhua ole. Nostan hattua, kun eräs on päättänyt suunnilleen erikoistua nimenomaan näihin kämmeneensuljettaviin heppoihin. Lisäksi pidän pirusti siitä, että yksi hänen varhaisimmista askareistaan päätyi minun omistukseeni. Se on historiallista. (Toisekseen kihertelen sille faktalle, että Kave rupesi maalaamaan hevosia sen ansiosta, kun meikäläinen potki hänet aloittamaan... Se on selkeästi ollut kaiken sen aivopesun arvoista!)


Nimmari.





Mallin nimi - joka on Kaven sille antama - Formosus Ningor on latinaa ja tarkoittaa kaunista myräkkää. Kai sellainen sopii lennokkaalle estehevoselle, jollaista tämä moldi voi esittää. Voi tuo toki kouluratsustakin mennä. Itse keksin tälle jo aikaa sitten lempinimeksi Ninksu.

Kokeilin kuvata myös mustalla taustalla. Se toimisi vallankin loistavasti, mikäli pöytälamppu ei valaisisi liikaa tuota taustahuopaa. Olen monesati kuvannut pieniä skaaloja (ja kaikkea muutakin kyllä) pelkällä salamalla, jolloin keltaiset valot eivät ole päässeet sotkemaan värejä.




Kuvasin myös sinisellä huovalla, ja ihan vain siksi kun Kavekin kuvasi Ninksun sinisellä (joskin eri sävyllä ja materiaalilla).

Se on kuvauksellinen melkein joka suunnasta.



Kontrastia ja värisäätöjä.





Tykkään tästä otuksesta! Ja kiitos Kavelle, että Ninksu on todellakin minun. Olen velkaa ainakin pari kustomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Danke schön, tämä blogi ei ole saksalainen kylläkään.