Valmistaja/malli: Breyer, G2 Andalusian.
Nykyään: Tummanruunikko tai kulomusta andalusialaisori.
Kustomoija, ajankohta: Kave, 2019. Maalattu pigmenttijauheilla ja akryyleillä.
Koko/mittakaava: Stablemate.
Sukupuoli: Ori.
Rotu: Andalusialainen (PRE).
Väri: Hyvin tumma viininpunaruunikko; tai kulomusta. Neljä erilaista sukkaa. Oikealla alavatsassa on valkoinen läntti.
Muuta: Pallero tuli minulle samassa tradepaketissa kuin Ninksu, tietenkin Kavelta. Pojat oli pakattu asiaankuuluvan huolella pony poucheihin, ja pääsivät kotiin vahingoittumattomina. Jostain syystä en ikinä osaa ajatella, miten kiinteitä stablematet oikeasti ovat, ennen kuin pääsen hypistelemään yhtä. Kai se on se kun nämä ovat umpimuovisia eivätkä siten ole vain tikkujen päässä lilluvia ilmaonteloita, kuten isommat hevoset. Pysyvät pystyssä aika hyvin, kun ovat hitusen painavia.
Kuten kuuluukin, Kave postasi Pallerosta blogiinsa.
Kuin myös Ninksu, Pallerokin oli alunperin osa sellaista maalaussettiä, jollaisia Breyer myy.
En edes muista paljonko, jos yhtään, tulin suunnitelleeksi tätä Kaven kanssa, mutta hänelle on hyvin selvää se notta minä pidän ruunikoista ja pienimerkkisistä. Mikäs muukaan tästä siis olisi tullut kuin pienimerkkinen ruunikko. (Pakko vielä mainita, että olen pennusta asti ollut aika hulluna iberiaanihevosiin, ja niistäkin nimenomaan andaluuseihin!) Päävärit on tehty maapigmenteillä, ja se on totta, että niillä saa tasaisen, voimakkaan väripinnan. Sävyerot ovat melko selkeitä, mitä nyt toki tummasta hevosesta voi olla vaikea nähdä niitä ilman kunnon valoa. Fiksatiivi tuntuu ihan erilaiselta kuin näyttää, eikä Palleron pinta "tahmaannu" ollenkaan edes silloin kun sitä on pitänyt kädessä hetken aikaa, ja käsi on lämmennyt. Tämä on yksi syy siihen miksi haluaisin itsekin käyttää fiksatiivia - mutta minulla ei ole siihen tiloja, enkä halua fiksata pihallakaan, sillä silloin myrkyt lentäisivät luontoon. Mainittakoon, että Palleron fiksikerros on ohuempi kuin Ninksussa ja Palleron kaksosmallissa Suklaassa, minkä johdosta se näyttää matammalta kuin ne.
Näen jotain kehityskaarta tämän ja Ninksun välillä. Silmät on maalattu tarkemmin ja vakaammin, samoin sukat. Se on hyvä merkki se. Mallin ilme on erilainen kummallakin puolella, sillä silmät eivät peilaa toisiaan; ne katsovat eri suuntiin. Olen itekin tullut käyttäneeksi tällaista kikkaa joskus aikoinaan. Voi olla, että oikea on Palleron parempi puoli noin niinkuin kuvauksellisesti ja minun kuvatessani, juurikin tuon silmän ja ilmeen takia. Se on sellainen, minkä voi usein nähdä kuvissa piaffittavista hevosista; se kertoo hevosen mielentilasta. Vasemmanpuoleisellakin ilmeellä on kyllä paikkansa, ja voisin kokeilla piirtää jotain vastaavaa jossain vaiheessa.
Oikea silmä on teknisesti onnistuneempi kuin vasen. |
On hyvä, kun modelli näyttää hiukan erilaista naamaa eri suunnista - se ei aina ole asia. |
Nimi Chocolate in the Ballroom on Kaven mallille antama. Hän tuli kutsuneeksi tätä Tanssisaliksi tai Tanssisalihevoseksi - ja minun saatuani tämän käsiini rupesi se tottelemaan lempinimeä Pallero.
Tämä on niille, jotka ovat tottuneet Schleicheihin eivätkä ehkä ole tuttuja stablematejen kanssa: nämä ovat tosi pieniä! |
Signeeraus. |
Kuvani eivät tee tälle mallille oikeutta! Hevosessa on oikeasti aika mukavasti sävyjä, eikä se edes kiillä kovin voimakkaasti. Salama ja kohdevalo eivät ole jees yhdistelmä, etenkään kun en voi mitenkään loitontaa tai levittää lampunvaloa (tai sitten keksin jotain käyttöä sille isolle valkoiselle kankaalle, jonka omistan... Hmmmmm!).
Musta tausta sopii Pallerolle... Vaikka hepan ja taustan värit ovatkin hyvin liki toisiaan, ja on vaarana, että malli hukkuu taustaansa. Se ei oikeastaan ole ongelma, kun valoa tulee selkäpuolelta. |
Miksi minun tekisi mieli satuloida tämä? En edes osaa tehdä stablemate -tackia... |
Kuten Ninksun kohdalla, kiitän Kavea tästäkin hevosesta, ja olen edelleen velkaa ainakin pari kustomia - ja kasan tackia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Danke schön, tämä blogi ei ole saksalainen kylläkään.