perjantai 1. toukokuuta 2020

Puzzleface

Nimi: Puzzleface
Valmistaja/malli: Schleich. Uudempi laukkaava friisitamma.
Nykyään: Tummanpunarautias friisiristeytystamma.
Kustomoija, ajankohta: Afuze. Massailtu alkuvuodesta 2019 ja maalattu maaliskuussa 2020.
Koko/mittakaava: Little bit.
Sukupuoli: Tamma.
Rotu: Friisiläisristeytys. Ja tiedoksi vaan, friiseissä esiintyy myös raudikkoja.
Väri: Tummanpunarautias; jouhet oranssinpunaiset mutteivät liinahtavat. Jaloissa neljä sukkaa. Naamassa epämääräinen laukki, jossa pohjavärin mukaisia täpliä. Herasilmät.
Muuta: Tämän olisi kuulunut valmistua jo aikoja sitten, mutten jostain syystä vain eestynyt vuoraamaan massailuja Heyda -lakalla, saati lisäämään päälle vielä pohjamaaleja ja muotoilupastaa. En nimittäin ikinä rupea vain maalaamaan massan päälle - ensin pitää vuorata heppa Heydalla, jolloin massasta tulisi vedenkestävämpää. Sitten pitää käydä läpi koko koni ja häivyttää massojen mahdolliset halkeamat ja ah niin raivostuttavat näkyvät massarajat (tällä oli sellainen oikealla alakyljellään...) muotoilupastalla, ja sitten vielä joudan pohjamaalaamaan kaiken gessolla... Mistä sitten voi seurata vielä lisää muotoilupastakäsittelyä.

Maalausprosessista: Maalasin tämän tietenkin pelkillä akryyleillä. Väreistä sanon sitä, että vaikka kyseessä on näennäisesti ruskea hevonen, sekoitin mukaan myös purppuraa ja voimakasta sinistä. Lisäksi hepan ihonväri ei ole teknisesti sama kuin mitä esimerkiksi sen selässä on, vaikkei tätä silmä huomaakaan (värit siis näyttävät oikeasti aika samanlaisilta). Häivytykset on tehty suoraan hevosen pintaan maalin ollessa vielä märkää (mikä ei kyllä kauaa kestä...). Valkoiset merkit ovat pelkästään (ohennettua) gessoa, se peittää paljon paremmin kuin normi valkoinen akryyli. Lakkana toimi Vallejon mattalakka (joka kyllä kiiltelee hiukan, ainakin salamavalossa). 










Nimi ei sovi hevoselle ollenkaan, ja on ennemminkin lempi- kuin varsinainen niminimi. Minulla ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi mielikuvitusta enää nykyisin, eikä nimi-ideoita tupsahtele päähän juuri kun tarvitsisi. Nimilistoistakaan ei yleensä löydy mitään osuvaa, ainakaan hevosille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Danke schön, tämä blogi ei ole saksalainen kylläkään.