perjantai 9. helmikuuta 2018

Dani

Nimi: Danger Zone "Dani"
Valmistaja/malli: Breyer Traditional Heartbreaker (GG Valentine & Heaertbreaker), moldi Gilen.
Koko/mittakaava: Traditional (1:9).
Sukupuoli: Ori.
Rotu: Lämminveriravuri (moldi kai tarkoitettu puoliveriseksi).
Väri: Ruunikko (varsavärinen), sukat takasissa.
Muuta: Saatu jouluna 2017, tietysti samassa paketissa GG Valentinen (jonka nimesin Namuksi) kanssa. Personally, en keräile varsamalleja, mutta on ne kivoja jos jonkun mukana tulee.

GG Valentinen ja Heartbreakerin muotoilija on Brigitte Eberl, jolta pitäisi haalia käsiin enemmänkin heppoja; omistan kyllä yhden koristemodellin (Breeds of the World Andalusian), mutta eihän nämä riitä. Onneksi Breyerillä on useampikin eberliläinen markkinoilla.

Jos on yhtään perillä hevosten väreistä, siis erottaa eri värejä ja geenejä toisistaan ja tietää niiden periytymisestä jotain, voi iskeä silmään se kun tällä ei ole mustia jalkoja. Ruunikollahan kuuluu olla mustat jalat - mutta ei varsana! Varsoina niillä voi olla jopa vaaleat kintut, kuten tällä. Tykkään kun tällaiset jutut on edes jotenkin huomioitu Breyerillä.

Törsäsin mukavan määrän aikaa ja aivoja nimetäkseni nämä. Ja kuten arvata saattaa, kerta lämppäriksi rodun päätin, on sopivaa kasavattajanimeä vaikea-vaikea-VAIKEA keksiä jos ei halua mitään todellisuuskaimoja löytyvän. Onneksi Sukupostista voi etsiä osumia... Päädyin lopulta nimeen Zone, koska siihen saa hyvin etuliitteitä, plus se on englantia. En oikeen välitä nimetä lämppäreitä suomalaisittain, vaikka sellaista oikeasti tapahtuu. Ja koska olemassaoleva huumorintaju ja nimiperinteet, tuli emästä Sweet Zone ja varsasta Danger Zone. Nimien pitäisi perustua jokseenkin luonteisiin, joita hevosmalleilleni arvioin; tamma näyttää iisiltä peruspollelta, mutta orivarsasta voi olettaa jotain lentävämpää ja riiviömäisempää. Danger ei sinänsä sovi lempinimeksi, joten kutsumanimeksi päätyi Dani.
















Kesällä 2018 tein Danille oman riimun. Siinä on "kasvuvaraa" ja se tarvitsee runsasta vetoa pysyäkseen järkevässä muodossa.


Seuraavaksi kasaumakuvia. Näitä on pakko tulla vielä lisää joskus, jahka keksin millaisia. 

Ohari taluttamassa (...) Dania. Riimu on pöllitty classic -kokoiselta Duriolta ja sopi Danille ihan hyvin.







Mihinköhän kaikkeen tästä olisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Danke schön, tämä blogi ei ole saksalainen kylläkään.