torstai 20. heinäkuuta 2017

Painted With Blueberry

Nimi: Painted With Blueberry
Valmistaja/malli: Safari, Winner's Circle -sarjan tennesseenwalker.
Koko/mittakaava: (Small) little bit. Hitusen pienempi siis kuin Schleichit. 
Sukupuoli: Tamma.
Rotu: Tennesseenwalker (TWH).
Väri: Tummanpunainen mustilla sävytyksillä. Valkoista jouhissa ja leteissä. Ehkä tämän on tarkoitus näyttää tummanpunasysirautiaalta? En voi oikeastaan nimetä mitään tiettyä väriä tähän, koska ei tämän värisiä hevosia ole... Naamassa on leveä piirto.
Muuta: Tilattiin tämä tilaajalahjana Lahjakkaasta, kun ostin Breyereitä. Halusin hankkia edes tämän nyt kun se vielä mahdollista on, ja olen Safarien suhteen kuolettavan nirso vaikka ne ovatkin paremmin muotoiltuja kuin Schleichit. Yksi syy kiinnostukseeni Safari WC TWH:ta kohtaan olikin sen rodunomaisuus. Heppa oikeasti näyttää rodultaan, toisin kuin vaikka Schleichin tennesseet...

Safarien ihanat silmät. Mainitsinhan ne jo aiemmin? Tällä ne ovat myös sievät, riittävän hevosmaiset ja vieläpä kaksivärisiksi maalatut. Ymmärsin nyt niin, että punainen osuus on tarkoitettu iirikseksi ja musta pupilliksi - mistä sitä ikinä tietää mitä lelunvalmistajien päässä on liikkunut? Harmi vaan ettei tuo pupilli ole järkevän muotoinen, hevosilla EI ole pyöreitä pupilleja. 

Muotoilu on perushyvä, mitä nyt Safarin tyylille ominaisia anatomiavikoja onkin, varsinkin jaloissa.  Tällä on suunnilleen pukinkaviot, eivätkä jalka-asennot ihan vastaa sitä mitä niiden kuuluisi. Tekisi mieli suoristaa kunnolla tuo oikea takajalka, siis vuohisesta taaksepäin - pitänee seuraavaksi tilata toinen TWH kustomoitavaksi samalla, kun ostaa taas jotain? Lisäksi voisi muuten olettaa, että asennon vuoksi mallilla pitäisi olla kannikka hippusen säkää alempana, jos on yritetty hakea sitä liioitellun erikosaskellajin tuntua. Tosin kavioissa ei ole pituuseroja eikä etusissa painokengitystä, joten sinänsä asento on ihan OK.

Sitten noista leteistä. En tiedä miten selvillä tai pihalla suomalaiset heppahullut ovat noista amerikkaisten kisahömppäilyistä, mutta tuollaisia koristeita oikeasti näkyy askellajihevosilla usein. Kai se kuuluu siihen kisalookkiin samalla tavalla kuin suomalaisilla esteratsuilla kisasykeröt. Eli tällä Safarin hevosella ei ole ongelmana mikään turhanpäiväinen pikkutyttöletteily, mihin Schleich on nykyisin sortunut. Näinollen minulla on nyt neljän yksilön suuruinen Safari WC -lauma... Lisääkin tekis miel hankkia, kahtoo nyt millo tapahtuu ja mitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Danke schön, tämä blogi ei ole saksalainen kylläkään.