sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Schleichin hannovertamma 1995

Nimi:
Valmistaja/malli: Schleich, hannovertamma (rautias). Julkaistu kai vuonna 1995, eli olisi tuon perusteella yhtä vanha kuin minä.
Koko/mittakaava: Little bit.
Sukupuoli: Tamma.
Rotu: Hannover.
Väri: Tummahko punarautias. Naamassa levnnyt tähti tai ylös sijoittuva läsi (jos sellaista edes voi olla?).
Muuta: Olin vähän äimänä, kun löysin paikallisesta kierrätyskeskuksesta vanhan Schleichin! Se on kolhuinen ja toinen korvakin puuttuu, mutta ei sillä ole väliä, kun en näitä muutenkaan mistään ikinä onnistu bongailemaan ja ehjemmistä yksilöistä pyydetään ihan liian isoja rahoja (koska keräilyarvo tiedetään). En tiedä miten lähtisin entisöimään tätä, pelkään tuhoavani sen? Siispä on parempi pitää hannismummo korvapuolena ainakin toistaiseksi. Samalla mukaan tarttui pari pientä rupeloheppaa joista saatan keksiä jotain uhria maalaustesteihin.

Niin lelumaisia ja kuhmuisia kuin vanhat Schleichit ovatkin, jokin niistä tekee hienoja. Joskus vuosia sitten olin Schleich -hevosten himokeräilijä, jolla oli tavoitteena kerätä KAIKKI hepat mitä oli siihen mennessä julkaistu. En päässyt ikinä tavoitteeseeni, enkä usko, että tulen vastakaan pääsemään. Ja jos innostun uudelleen tästä "kerään kaiken" -logiikasta, se keskittyy vanhoihin Schleicheihin jotka ovat ehtineet mennä pois myynnistä aikana, kun Schleich -hevosten laatu oli vielä korkea ja siis ostamisen väärti. Siis kaikki ennen vuotta 2010 (tai 2009) julkaistut. Hyvin iso lauma minulla jo nääs valmiiksi on, joten tähtäin kohdistuu noihin tosi vanhoihin. Mitään suuria rahoja en ole valmis maksamaan mistään tällaisista, vaan metsästelen näitä sieltä täältä ja ostelen kun joku halvalla kohdalle osuu.

Periaatteessa pitäisi ostaa se uusinkin hannovertamma... Ihan vertailun vuoksi. Mutta en halua, kun se on niin ruma. En oikein halua antaa rahaa lelumerkille, jonka tuotteet eivät enää nykyään ole hintansa väärti. Saisikohan tuota uusinta hannoveria jostakin vaikka käytettynä (kunhan ei ihan piestynä tai palasina ole)... 

Nimi tälle mummelille on vielä keksimäti, mutta toivotaan, että sellainen jossain välissä tulee. 




























Tuota oli ihan mahdotonta kuvata oikein, tai sitten syy oli siinä kun vasta testailin uutta kuvaustekniikkaani. Kuvista tuli vastavaloisen näköisiä, vaikka heppaa päin välähti salama ja sen tukena oli kaksi peiliä. Muokkaamalla en saanut aikaikseksi mitään sen älykkäämpää, kun en ole mikään photoshop -ammattilainen. Olen vain kuvaaja ja kuvantekijä, en sellainen joka osaisi jäljentää jotain todellista tai korjata värejä. Kuitenkin nuo pääkuvat saavat olla ihan OK just nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Danke schön, tämä blogi ei ole saksalainen kylläkään.