lauantai 13. toukokuuta 2017

Breyer Breeds of the World Andalusian

Nimi:
Valmistaja/malli: Breyer, Breeds of the World -sarjan andalusianhevonen.
Koko/mittakaava: Large little bit tai small classic, ts. just siinä välissä.
Sukupuoli: Ori.
Rotu: Andalusianhevonen.
Väri: Ruunikko.
Muuta: Tätä andaluusia ei ole tarkoitettu leluksi - se on siis vielä enemmän pienoismalli kuin perus-Breyeriläiset. Eikä jalustallisella edes voisi kukaan leikkiä. Hyvä niin. Hevosen on muotoillut Brigitte Eberl, joka on nimi jonka tietäminen kuuluu suunnilleen jokaisen pienoishevostelijan yleissivistykseen.

Sain tämän andaluusin jouluna 2013, olin kylläkin itse päättämässä asiasta.

Jälleen kerran sellainen dynaaminen elukka jollaisista pidän - ja arvatkaa, yksi syy hankintaan oli tämän rotu. Se on andaluusi! Kulutin ison osan varhaisemmista hevoshulluusvuosistani andalusianhevosista tykkäämiseen, rotuna, sillä on täten melkoinen tunnearvo minulle. Niiden rakenne ja perusilme kiehtovat meikää, lisäksi sen pitäisi näkyä varsinkin muutaman vuoden takaisissa piirtämisissänikin.

Muotoilijalla on kyllä hyvin lapasessa tämä iberiaanihevosten veistäminen (ja Eberlin hepat itseasiassa näyttävätkin nimenomaan veistetyiltä). Minusta se karkeus, josta on ollut puhetta (enkä nyt tietenkään muista missä ja millä kielellä), ei ole huono asia... Jotenkin se sopii joihinkin hevostyyppeihin, kun niitä pienoismallittaa.

Maalaus sen sijaan on vähän hötäkässä suihkitun näköinen, kynäruiskuahan tuossa on eniten käytetty. Onneksi silmät ovat siveltimellä maalatut. Valkuainen vilkkaa juuri sillä tavalla mikä näyttää luonnolliselta, samalla tavalla kuin usein valokuvista voi oikeilla hevosilla nähdä. (Yritän itse kans aina piirtää silmät suunnilleen tuollaisiksi...) 

Tätä on myös helppo ikuistaa liikaa, myös silloin kun mitään oikeaa syytä ei ole. Itse nyt yritän päivittää joidenkin pienoismallieni kuvat esimerkiksi parin vuoden välein, jotta kuvat vastaisivat odotuksiani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Danke schön, tämä blogi ei ole saksalainen kylläkään.