maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pikku-Söpö

Nimi: Pikku-Söpö "Pisö"
Valmistaja/malli: Schleich, lipizzanhevostamma (vanhempi).
Nykyään: Ruunikko suomenhevostamma.
Kustomoija, ajankohta: Afuze, joskus 2010. Örp.
Koko/mittakaava: Little bit.
Sukupuoli: Tamma.
Rotu: Suomenhevonen.
Väri: Punaruunikko. Naamassa leveä turpaan asti yltävä piirto. Etusissa kaksi sukkaa ja ruunutäpliä, vtj valkoista ruunussa (sisäsivu).
Muuta: Silloin kun niitä hyviä Schleichejä vielä oli... Niitä tuli usein ostettua niin, että yhdestä muotista ehti tehdä useita kustomeita, nähdä sen moldin potentiaalin... Melkein mistä tahansa puoliverirodusta sai vähällä vaivalla suomenhevosen. Riitti (ja riittää) että lisää massaa kaulaan ja päähän, karvoittaa enemmän ja... No, loput muutokset ovat sitten aina yksilöstä kiinni, kun suomenhevosiakin on niin ihanan paljon erilaisia.

Pikku-Söpöstä on minulla mielikuva, että se on vanha emätamma (se on Nuokkiksen emä) ja työskentelee ratsastuskoulussa opetushevosena. Ja se on siinä hommassa erittäin hyvä, se on kaiken nähnyt ja tietää eron aloittelevan ja kokeneen ratsastajan välillä. 













Mikäs tolkku tässäkin kuvassa on.























Alustan epävakauden takia pidin hevosen pystyssä varusteilla.





Pohdin jo, tekisinkö Pisölle jonkun tuen tuohon vasempaan etuseen, kun sen selkeästi ei kuulu kävellä vinosti... Mietin asiaa.














En ole ikinä kuviini tyytyväinen, mutta paljon parempia otan nykyisin kuin joskus ennen. Lisäksi koska kamerani ja tietsikkani screeni eivät ole yhteisymmärryksessä, otan varmuudeksi useita erilaisia kuvia erilaisilla asetuksilla ja valoilla (noistakin osassa on pöytälamppu päällä ja osassa ei, kaikissa on kyllä käytetty salamaa), jotta edes joku kuva näyttäisi kohteen sellaisena kuin kuuluu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Danke schön, tämä blogi ei ole saksalainen kylläkään.